Min lilla moster

March 21st, 2013

Min älskade moster som varit cancersjuk i många år är på väg att lämna jordelivet :( Hon ligger medvetslös på ett sjukhem i Dalarna. Mamma berättade att hon helt enkelt hade gett upp. De hälsade på henne senast i söndags och hon var tydligen fruktansvärt mager. Inte konstigt med tanke på att tumören tagit över större delen av hennes mage vilket gjorde att hon inte fick behålla maten. Nu är det bara en tidsfråga innan hon slipper ha ont mer.

Senast jag såg henne var i julas. Då såg hon inte jättesjuk ut men det märktes att hon inte mådde bra. Hon berättade att hon inte är rädd för att dö. Det känns som en liten tröst. Hoppas verkligen hon kommer till en bättre plats utan värk och smärta.

Det känns jobbigt att inte med säkerhet veta vad som händer efter döden. Vill så gärna kunna känna att hon får ett underbart lugn för all framtid. Hon förtjänar att få se Kina som hon drömde om men aldrig kunde åka till. Tänk om hon kunde få åka dit efter döden. Kanske lever själen vidare och ger henne den möjligheten.

På ett sätt hoppas jag det går fort för henne nu, så lidandet slipper fortsätta. Samtidigt känner jag mig självisk som inte vill säga “hej då”. Hon har alltid varit snäll mot mig och jag har alltid känt mig nära henne även om vi sällan har setts. Det är något jag kommer att ångra, att vi sågs för sällan.

Vetskapen om att hon är jättesjuk och förmodligen inte kommer leva länge till har funnits ett bra tag. Trots detta är det först nu tårarna tränger på. Tidigare har huvudet fattat men inte känslorna. Min lilla moster… <3

2 Responses to “Min lilla moster”

  1. Heldri says:

    Så tungt och svårt det är i såna situationer. Helst vill en ju så klart att den älskade ska bli frisk igen. Och alla känslor och tankar som snurrar runt i kroppen!
    Jag har alltid trott på att det finns något ljust efter döden, att det inte bara är slut. Om det sen är reinkarnation eller något annat låter jag vara osagt, men jag är säker på att de som lidit i detta liv får det bättre. Skickar mina varmaste tankar till dig och lilla mostern!

  2. Dea says:

    Som tur är gör jag det också. Men det är ändå jobbigt att inte veta. Vill ju så gärna att hon får uppleva det hon längtat efter. Hoppas också att hon får återse sin döde make.

    Tack vännen! Kram på sig!

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply