Ljusstråk

September 3rd, 2012

I helgen har vi åkt runt och tittat på massa fina saker, och även en massa skit. Ljusstråket går av stapeln varje år första helgen i september. I år hittade vi några riktiga guldklimpar. Här kommer ett kort sammandrag av de bra.

Marie Hylander Heggemann: Hon visade en utställning i en sommarstuga i Born. Maken och jag hittade några akvareller vi verkligen gillade så han köpte en tavla. Nu ska den bara ramas in, sen upp på väggen :)

Ulf Johansson: Svalbo, Järle (gästutställare). Här visades några riktigt läckra askar som var gjorda i rakubränd keramik.

Moa Rudebert: Keramik i Svalbo. Vissa saker var helt underbara, andra helt ok. Kul att se tillverkningen :)

Inger Ahlström: Oljemålningar, Järnboås bygdegård. Hon hade ett par tavlor som var riktigt riktigt läckra. En av dem hette sol och måne tror jag. Underbara färger!

Anders Öster: Lindesby. Ååååååh så fin träslöjd. Håller med Sara om att sista finishen saknades ibland men jösses vilka fina “byråer” och skåp. Jag vart kär i en ask så den köpte jag. Fick en smörkniv på köpet :)

Kajsa Grebäck: Craftart i Klacka-Lerberg. Söta tjocka fåglar och en läcker uggla.

Marina Lillich: Smycken, Timansberg station. De läckraste var gjorda i sten eller av gamla datordelar. Här fick jag höra att jag hade oanständiga skor och tydligen åkte vi fel bil (Minin). Sades halvhögt bakom ryggen på mig av en riktig surkärring! Hon var nog avundsjuk ;P

Susanne Rickan: Fotograf i Nora. Fina bilder men maken är självklart bättre 😉

Håkan Eklund: Popkonstpostrar i Nora. Coola!

Sylvia Knuuth: Konst i Nora. Svindyra men vissa riktigt söta.

Sara Sporre: Stengods skulpturer i Bryggeriet, Nora. Söta änglar bland annat.

Örjan Holm: Konstsmide Bryggeriet, Nora. Häftigaste eldsprutande draken ever!

Lena Hällzon: Bokbindare Ringshyttans skola (finns normalt i Örebro). Läckra saker. Ska beställa en smyckesask när jag känner att jag har 1800:- över. Hennes man Michael hade målat en jättevacker tavla som hette “nu är det jul igen”. Så levande och underbar.

Pia Nordlund: Textil och smidessmycken, Ringshyttans skola. Här köpte jag en brosch, dock inte gjord av henne. Men hon hade gjort en helt underbar kappa som jag dreglade ordentligt över.

Fia Windh: Smycken m.m. i Ås. Vissa saker hon visade var sååå snygga, bl.a. en läcker fisk och en drake. Hennes dotter Zarah visade en sommargarderob och maken Lars visade foton.

Så nu har ni lite att kolla in 😉

3 Responses to “Ljusstråk”

  1. Heldri says:

    Det fanns en hel del fint att titta på och mycket som jag inte alls tyckte om, precis som det brukar vara med konst. Trevligt var det i alla fall :)

  2. Nika says:

    Oanständiga skor? Kan du inte lägga ut en bild på dem? Jag kan verkligen inte ens föreställa mig hur ett par oanständiga skor ser ut! Små bilder av könsorgan på dem?

  3. Dea says:

    Hahahaha :) Näe, sådana skor har jag aldrig sett. Såhär ser de ut ;P

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply