En skön rening av hemmet

September 20th, 2011

Igår hyrdes en kärra. Varför kan man då undra. Jo i fredags gjorde maken den inte allt för trevliga upptäckten att Hilda, som på så många sätt är helt underbar men ibland kan få oss att tappa humöret rejält, hade kissat och bajsat i soffan nere. Helt sonika bars denna soffa ut och stäldes på plattorna under balkonen i väntan på att bli körd till tippen. Prydnadskuddarna som var i soffan ville vi dock ha kvar. Dessa har tvättats ordentligt under helgen.

Eftersom vi var tvugna att hyra en kärra för att kunna slänga soffan gick jag i lördags ut och dödade några blommor (se förra inlägget). Dessa var så stora och fällde en massa vilket var anledningen till att de fått sitta kvar så länge. Nu när kärran skulle hyras var det dags för dessa att försvinna.

Men inte nog med det, även en gammal dataskärm, en gigantisk noteboard, gamla kuddar, kruka, cement, 2 fönsterbläck, pinnar till hallonbuskarna, en trasig kontorsstol osv. slängdes på kärran i rasande fart.

Efter tippenfärden lämnades kärran tillbaka. Vad skönt det är att rensa ibland! Vi kom hem och bara njöt av ett bra utfört arbete. Nu ska bara resten fixas! Vilken mersmak det ger att börja göra sig av med saker som inte fyller någon funktion. Jag får en känsla av välmående och lättnad varje gång en lite större utrensning sker. Jag och maken har helt olika syn på vad som ska sparas och hur saker ska lagras. Han älskar att gå på loppisar och handla det ena med det tredje. Jag vill bara köpa saker som fyller en funktion direkt. Jag är inte intresserad att att samla på mig en massa “bra att ha”-prylar som står och samlar damm. Ska man ha saker ska de kunna förvaras på ett bra sätt. De ska även användas på ett vettigt sätt. Tur vi alla är olika.

4 Responses to “En skön rening av hemmet”

 1. Nika says:

  Du och jag har nog en väldigt likartat syn låter det som:-)

 2. Heldri says:

  Det är skönt att röja lite ibland. Jag har fått sambon att börja med sin del av förrådet men det är inte helt lätt att få honom att kasta saker. Jag är nog lite av ett mellanting, jag gillar att gå på loppis och hitta fina, roliga, spännande, konstiga osv saker, men just nu vet jag att vi varken har pengar eller utrymme för mer saker.

 3. Heldri says:

  ett två – testing testing

 4. Dea says:

  Dom är lite kinkiga med det där. Maken kan komma med kommentarer som “om vi någon gång får barn” eller ” men tänk om jag någon gång behöver…”. Svaret blir alltid: då kan vi skaffa det igen om det skulle behövas. Men han går inte riktigt med på det.

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply