Bästa presenten till katten

April 29th, 2011

Jag är så trött på alla leksaker man köper till katterna. De låter hemskt och går sönder direkt. Av alla vi har köpt genom åren är det kanske 20% som fungerar något sånär. Därför bestämde jag mig för att virka en kattleksak. Sagt och gjort. Jag hade pippigult virkgarn hemma som jag inte visste vad det skulle användas till. För att ha något att utgå ifrån tog jag fram en virkbok och valde ett mönster som verkade bra. Kroppen vart således virkad efter ett huvudmönster för en större mus, vilket vart aldeles lagom. När kroppen nästan var klar fylldes den och en bjällra stoppades in. Sedan forsatte jag att stoppa tills kroppen kändes lagom och bjälldran fortfarande lät. Sedan stängdes hålet igen men istället för att fästa tråden fortsatte jag att virka luftmaskor ut från kroppen tills det vart en lagom lång svans. Jag väckte min ena katt och kastade leksaken. Hon vart helt tokig. Hon rusade fram till den, hoppade runt den, tog den i munnen och sprang iväg, slängde ner den på golvet igen och började jama som en galning. Nu kanske ni tror att katten är lite mentalt handikappad men det här är ett tecken på att hon fullkomligt älskar leksaken.

Andra katten vart också nyfiken. Då kastade jag råttan till henne. Även hon vart helt galen. Så nu blir det att göra fler.

3 Responses to “Bästa presenten till katten”

  1. Heldri says:

    Succé helt enkelt!

  2. Ysanja says:

    Vad skoj det låter!

  3. Daniel Engdahl says:

    Ni som trodde att katten var lite mentalt handikappad var inte heller fel ute… :)

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply