Produktiv

September 27th, 2010

Det var ett tag sen jag skrev på min blogg. Har istället försökt vara produktiv och duktig i verkliga livet.

Igår vart äntligen äppleträdet färdigkapat. Jag har klippt massor i det innan och igår tog maken bort det sista så nu ser det mycket bättre ut. Det lilla äppleträdet var mycket enklare att fixa eftersom det inte var lika övervuxet. Nu hoppas jag på en riktigt bra äppleskörd nästa år. De äpplen som var mogna är nerplockade. Jag gjorde för ett tag sen ca 1,5l äpplemos på en sort äpplen. Igår gjorde jag 4l på en annan sort. Det första vart godast men det var inget fel på detta heller. Bara inte lika bra äpplen till detta. Det förra vart syrligare och friskare.

Jag fållade även upp min nya medeltidsklänning och satte fast ett band. Den vart riktigt fin. Är mycket nöjd. Så nu är det bara att fortsätta sy som gäller. Har tyg till underklänning/-ar, en figursydd sammetsklänning, en struthätta och ev. en långväst i ylletyg. Har tänkt att brickväva ett band att ha på sammetsklänningen samt göra lite huvudbonader också. Som ni märker har jag en hel del att göra.

I trädgården finns det mycket att pyssla med inför vintern. Ska klippa fler träd, fixa i rabatter osv. Maken jobbade hårt igår och tog ner 2st buskar som ska bort så nu är det bara rötterna som ska upp också. Efter det ska vi fortsätta med våra innedörrar så vi kan få in bilen i garaget igen. Vi ska även gjuta lite så infaren in i garaget blir bättre. Sen är det måla, tapetsera, hänga upp saker på väggarna m.m. som gäller. Blir man någonsin klar?

Leave a Reply