STRESS!!!

August 16th, 2010

GAAAAAAH! Varför köpte jag inte tyg tidigare för? Varför började jag inte sy klänningar för länge sen? Jag blir så trött på mig själv! Jag är en person som AVSKYR att föra saker i sista sekunden. Jag vill göra saker direkt så det är gjort så jag kan ta det lugnt. Men ibland går det fel. Som nu. Jag vill sy nya medeltidskläder till Tallinn men har inte ens börjat än. Jag har en uppsättning men överklänningen är på tok för stor och skulle behövas göras om. Eventuellt får jag ge mig på den trots att jag skulle vilja ge upp den och fokusera på nästa klänningar istället. Tyget som ska användas blev tvättat igår så chansen att sy finns men undrar om tiden räcker till. Beslutsångest!

Sen ska jag utföra min första aldeles egna internrevision nästa vecka. HJÄLP! Kommer säkerligen att gå ok men som alltid har jag skyhöga förväntningar på mig själv. Tur att det är kortvecka iaf.

5 Responses to “STRESS!!!”

 1. Nika says:

  Jag skulle nog vilja avråda dig från att paniksy något så stort (och dyrt) som en helt ny klänning. Sy nästa klänning i lugn och ro istället och lägg tiden på att göra några snygga accesoarer istället. Vad gör det om överklänningen är för stor? Kommer bara se ut som om du är rik (ha råd med mer tyg än som behövs). Hör av dig om du behöver hjälp.

 2. Dea says:

  Tror jag helt enkelt ska ta mig för att sy om mina klänningar lite så de blir bättre. Underklänningen sitter ganska bra men överklänningen är ett tält. Det tar inte så lång tid. Har funderar mycket på detta idag och du har helt rätt, man ska inte stressa fram kläderna för då blir det bara fel. Har makens kläder att försöka ordna också… Får ta en dag senare att sy upp nya kläder. Då skulle jag gärna ta emot hjälp och mönster eftersom jag inte har några mönster själv. Har bara ritat av klänningsmönstret av Heldri. Skulle behöva sy upp en mantel och en struthätta också. Men det har jag inget tyg till än. Vi skulle kunna se om vi kan hitta en lämplig dag framöver.

 3. Nika says:

  Jag har många mönster så vi får styra upp en sydag kanske?

 4. Heldri says:

  Ja! Fler sydagar i lugn och ro åt folket!!!

 5. Dea says:

  Jag tycker vi bokar in en dag. Ni får gärna komma hem till oss och sy, där har vi gott om plats.

  Nu är båda klänningarna omsydda och klara. Ska bara klippa bort trådar idag. Makens kläder är också på G. Han har faktiskt sytt dom själv (med instruktioner från mig)! Jag tror nästan han tycker det är lite roligt :)

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply