Utmaningen och helgen

May 17th, 2010

Jag vart utmanad av Nika och här kommer mina svar:

Hur skulle du beskriva din stil?
Lite smått hippieinspirerad med inslag av rock och hemslöjd.

Har du någon stilikon?
Jag inspireras av mycket och ingen alls.

Vad influeras din stil av?
Filmfigurer och folk runt mig.

Vilket plagg är typiskt för din stil?
Bekväma kjolen eller klänningen, den som är mjuk och skön och som funkar i de flesta lägen.

Var handlar du oftast kläder?
Gillar att beställa hem kläder eftersom jag då kan prova kläder utan att behöva stå i ett varmt, skitigt och stressande provrum.

När “uppfann” du din stil?
Den utvecklas ständigt, men början till den uppkom på högstadiet.

Hur gick det till?
Från att ha varit störst i klassen blev jag en normalstor ung dam med former vilket gjorde att jag började våga testa. Jag testar fortfarande :)

Vad har du för stilhistoria?

Ojojoj. Har alltid gillat typ “alla vi barn i bullerbyn”-kläder och rockiga kläder som gärna är lite mer sagoprinsessa eller goth men som inte är extrema på något sätt. I övrigt har min barndoms kläder bestått av nedärvda och mammabestämda plagg med allt vad det innebar.

Nämn en svensk person du tycker har snygg stil.

Jag gillar en hel del av kläderna som Hanna Hedlund hade på sig när hon ledde “Singing bee”.

Torsdag till lördag hade vi gäster i huset. Heldri och Långeman var här och förhöjde vår helg. Det vart lite spelande, en hel del sytt och ett antal filmer. Och grillat i massor :) Jag jobbar på att få ordning på medeltidskläder inför Högan. Överklänningen är klar och den vart helt ok, ganska fin faktiskt. Underklänningen behöver minskas då den ser ut som ett tält. Mannens tunika ska sys också. Blir nog bra när det är klart.

I söndags var jag magsjuk hela dagen. Känns som maginfluensa. Mår mycket bättre idag :) Hoppas kunna jobba i morgon.

Leave a Reply