Se en väst, se en väst, sätt min stickkonst på ett test!

April 15th, 2010

Så stickades “västen”, eller rättare sagt slipovern färdigt igår kväll. Nu ska det bara monteras en högersida med en vänstersida och ett framstycke med ett bakstycke. Ska bli riktigt skoj att se hur den blir. Håller tummarna för att den kommer vara lagom stor. Ett nystan “Big Verona” räckte till hela projektet. Det är dock inte mycket kvar. Trodde inte att det skulle räcka på långa vägar. Började därför leta efter ett nystan till men tur som jag hade så gick det ändå. Jag var duktig och höll mig nästan helt till mönstret denna gång. De små ändringar jag gjorde är inte ens värda namnet. Det är första gången jag har lyckats sticka ett helt klädesplagg som inte är mössa, vantar, halsduk, sjal eller liknande. Jag gav mig på en tröja för många år sedan men det gick inget bra så den stickade mamma klart. Kom troligen inte mycket längre än 5-10cm om jag kommer ihåg rätt. Konstigt att något man varit så dålig på när man var yngre plöttsligt känns helt genomförbart och faktiskt relativt enkelt.

I trädgården har blommorna börjat visa sig. Jag vart så glad när mannen upptäckte att vi har blåsippor. Det är en av mina favoritblommor. Yey :)

Leave a Reply