Fingerlösa vantar x2

April 22nd, 2010

I fredags vart jag magsjuk och fick snällt stanna hemma från jobbet. För att få dagen att gå stickade jag ett par Stulpen fingerlösa vantar i rött garn. De vart riktigt fina om jag får säga det själv.

I lördags var magen bättre och vi åkte därför hem till föräldrarna för att fira min fars 60-årsdag. Det bjöds på 2 sorters smörgåstårta och jordgubbstårta. Riktigt smaskigt. Pappa fick blommor och en videokamera (kameran var från hela familjen) av oss. Han verkade bli riktigt glad för detta.

På kvällen skulle vi ha åkt till vår isländske vän på 25-årsfest men firandet av pappa drog ut på tiden så vi kom iväg bra mycket senare än planerat. Då kände både maken och jag att vi inte skulle orka vara där speciellt länge och valde istället att åka hem och sova. Presenten fick den nyblivna 25-åringen igår istället när pojkarna spelade.

I söndags, måndags och tisdags mådde jag kass och satt bara hemma hela dagarna. Det positiva med detta var att Stulpen-vantarna vart klara och att jag kunde börja på ett par Heart fingerlösa vantar istället. Dessa stickades med en kombination av ett lilaspräckligt och ett svart garn. Tycker de vart riktigt snygga. Snål som jag är valde jag att inte betala för hjärtamönstret utan improviserade detta istället. Vart helt OK. Vänstervantens hjärta vart snyggare än det högra men skillnaden är inte enorm.

Jag virkade även lite i måndags. Mannen ville ha en kontorszombie så jag virkade en till honom. Tycker verkligen om mina läskigt söta figurer!

Nu måste jag köpa mer garn så jag kan sticka fler roliga saker. Det börjar tryta i mitt garnförråd. Har så jag kan göra en del grejer till men inte tillräckligt för tröjor eller tunikor, vilket jag är väldigt sugen på att ge mig på härnäst.

One Response to “Fingerlösa vantar x2”

  1. Heldri says:

    härligt med fart på stickorna!

RSS feed for comments on this post. And trackBack URL.

Leave a Reply